Digitális fogászat

Digitális fogászat

A digitális fogászat korában a fogászati kezeléseket végző személyek és intézmények egyre nagyobb nyomás alatt állnak, hogy bizonyítsák fogászati fotózási szakértelmüket.

Az e területen szerzett szaktudás folyamatosan részévé válik az alapvető fogászati ellátásnak, miközben további hozzáadott értéket jelent a klinikusok számára, akik az online marketing világában szeretnék praxisukat ismertebbé tenni.

Ortiz, Miguel A.: The Simple Protocol for Dental Photography in the Age of Social Media

Ortiz, Miguel A.: The Simple Protocol for Dental Photography in the Age of Social Media 

Ortiz és Miguel A. The Simple Protocol for Dental Photography in the Age of Social Media  (magyarul Digitális fogászat - egyszerű protokoll a fogászati fotózáshoz a szociális média korában) címmel megjelent könyve azoknak a gyakorló klinikusoknak, sőt már praktizáló fogorvosoknak szól, akik el, vagy jobban el szeretnének mélyedni a fogászati ​​fotózás szakterületén, s emellett social média jelenlétre törekszenek.

A könyvet tehát azoknak ajánlott mélyrehatóbban lapozgatniuk, akik a vizuális fogászati technológiát a vizuális kommunikációban is kamatoztatni szeretnék.

A könyv a fogászati ​​fotózás alapjait ismerteti a kulcsfogalmak, a felszerelés és a bevilágítás bemutatásával, valamint bevezetést nyújt az alapvető mindennapi intra-orális „egyszerű protokollba”, amely megmutatja, hogy a klinikai fotózást milyen egyszerűen be lehet építeni a klinikai munkafolyamatba.

A legtöbb fotózásról szóló könyv itt véget is ér, de ebben az esetben a szerző a legfejlettebb technikákat is ismerteti, és megmutatja, hogyan érhető el egy igen karakteres megjelenés a művészi fogászati ​​fotózásban, fényhatásokkal, chiaroscuróval (fény-árnyék játékkal), a színérzet és a textúra manipulációjával, valamint olyan egyszerű beállításokkal, amikkel érdemes alkalmazni, ha fogászati ​​laboratóriumban fényképezünk. A könyv tehát a szakma mellé művészi esszenciákat is csepegtet.

Végül a szerző betekintést nyújt a digitális marketing folyamatosan változó világába, és elmagyarázza, mit kell tudni ahhoz, hogy meg tudjuk szólítani a potenciális piacot a közösségi médiában.

Digitális fogászat a Szent Lukács SPA Dentálban

Budapest élenjáró fogászati szolgáltatásai között is egyre népszerűbb a digitális fogászati eljárások alkalmazása. A vizuális tartalmak pedig valóban jó eszközök a pácienseink figyelmének felkeltésére. Mi azért értékeljük ezt a módszert, mert a figyelem felkeltése releváns alapokon nyugszik, azaz nem félrevezető, a pácienseik pedig gyakran maguk is kíváncsiak egy-egy velük kapcsolatban készült felvételre.

Közösségi felületeinken is ezekkel a módszerekkel élünk és igyekszünk informális tartalmainkat szakmai témákkal is feltölteni.

A szép mosolyért meg kell dolgozni, nemcsak pácienseinknek, hanem nekünk is és azon vagyunk hogy ezt a legjobb tudásunk szerint, a legmodernebb eszközökkel tegyük és kommunikáljuk.

 
A címlapképen fogszabályozó szakértő kollégánk Dr. Steinhof Péter Márton látható, digitális diagnosztikához és archiváláshoz szükséges dentális fotózás közben.
 

Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel