A fogszabályozó a legőszintébb dísze a felelős ember mosolyának

A fogszabályozó a legőszintébb dísze a felelős ember mosolyának

Senkinek sincs oka szégyenkezni a fogszabályozója miatt! A szabályos fogak érdekében hozott döntésünk, így a fogszabályozó, már önmagában is olyan előre- és jövőbelátásról tesz viselőjével kapcsolatban tanúbizonyságot, amiről a gúnyolódó megjegyzéseket tevő emberekről és mindazokról akik a felelős döntéseket a mindenkori társadalom valamilyen íratlan esztétikai elvárásához igazítva követelik meg maguktól vagy másoktól, aligha mondható el.

Ne feledje egyetlen fogszabályozót viselő sem, hogy a fogszabályozó a legőszintébb dísze a felelős és türelmes ember mosolyának! Különös kontrasztját pedig részben nem a színe, vagy az alakja adja, hanem a társadalmi környezet, ahol épp a felelősség és a türelem kopása figyelhető meg.

Rendelőnk egyik legdinamikusabban fejlődő területe a fogszabályozás, így elfogultsággal vádolhat az olvasónk, ha a fogszabályozó általános szépségét alapigazságként kezeljük, éppen ezért itt és most kiemeljük, hogy a hagyományos fogszabályozók szexységét nem mi találtuk ki -  mi ugyanis jól tudjuk, hogy a fogszabályozó szexy, - hanem lelkes viselőik jöttek rá végre a nyilvánvalóra! (Kollégánk fogszabályozója esetében természetesen vállaljuk az elfogultság vádját!) :)

Létezik azonban olyan eset, amikor indokoltabb egy láthatatlan fogszabályozó. Sok szülő a még éretlen csemetéjükkel a fenti megállapításokat még nem tudja megértetni, és lehet olyan társadalmi környezet, ahol kár ezzel bajlódni is. Természetesen erre az igényre is létezik már megoldás!

Amikor a szexy láthatatlanná válik: láthatatlan fogszabályozók

Több olyan készülékkel dolgozunk rendelőnkben, amely biztosíthatják a fogszabályozó láthatatlanságát.

A készülékek között léteznek a kivehetők, amelyeket csak éjszaka kell viselni (ők nappal láthatatlanok), valamint a láthatatlan kivehető készülékek is, amelyeket napközben és éjszaka kell viselni (ők éjjel és nappal láthatatlanok).

Láthatatlan levehető fogszabályozó

Létezik azonban beragasztott láthatatlan fogszabályozás is, amikor a nyelv felől, a fogak hátsó felületére ragasztva készül el a készülékrendszer. Ezt hívjuk - a brandre utalva - Incognito fogszabályozásnak. Erről írunk alább egy kicsit bővebben.

Láthatatlan fogszabályozó

Láthatatlan fogszabályozó készülékek

Az Incognito-módszer igen egyszerű. A rögzített fogszabályozó készüléket a fogak nyelv felőli oldalára ragasztjuk, ennél fogva teljesen láthatatlan. Ennyi!

Ez a módszer ráadásul minden fogszabályozási feladatra alkalmas. Léteznek egyszerűbb kezelések és bonyolultabbak, ez utóbbi esetben laboratóriumi programozásra lehet szükség, azonban ezzel kapcsolatban a fogszabályozó szakorvos időben tájékoztatja a páciensét és a kezelés menetét, valamint a készülék igényeinek megfelelően készíti elő.

Az alábbi videóban Dr. Steinhof Péter Márton a Szent Lukács SPA Dental fogszabályozó szakorvosa meséli el a folyamatot.

Az Incognito jelenleg a legfejlettebbnek mondható egyénre szabott belső fogszabályozó készülék.

A készüléken a bracket-ek és tubusok arany ötvözetből készülnek. Kisebbek és komfortosabbak elődjeiknél, emellett könnyebb a megszokásuk és viselésük, emellett a tisztán tartásuk is egyszerű.

Hight-Tech a szép mosolyért

Mivel a készülékek ragasztásánál nagyon fontos a bracketek helyes pozicionálása a fogakon, ezért a belső készülékek úgynevezettz  indirekt ragasztással kerülnek a fogakra. A szilikon lenyomatok levétele után laboratóriumi, virtuális (számítógép-vezérelt) előkészítés után a készülék új ragasztandó elemei egy speciális szilikon sínbe kerülnek elhelyezésre, és a készülék ennek a sínnek a segítségével kerül felragasztásra. Hogy az eljárás mennyire speciális talán már ebből is kiolvasható. Az ívek  minden egyes pácienshez külön-külön készülnek el!

Mennyi idő megszokni a láthatatlan fogszabályozót?

Az Incognito készüléknél a megszokási idő általában két hét (10-14 nap), ritkábban előfordulhat ennél hosszabb idő is, különös tekintettel a beszédre.

Milyen gyakran kell mennem fogorvoshoz láthatatlan fogszabályozóval?

A kezelés során az úgynevezett aktiválások (kontroll, ívcserék, stb.) havonta történnek.


További érdekes információkat találhat a fogszabályozással kapcsolatban az alábbi linken!

Fogszabályozás beavatkozások ára

Fogszabályozó beavatkozásokÁr
Fogszabályozó megbeszélés (60 perces)0 Ft
Fogszabályozó dokumentáció (fotó, lenyomat)12 800 Ft
Fogszabályozási folyamat megtervezése és írásos kezelési terv készítés25 000 Ft
Damon Q lágy erővel működő fogszabályozó (állcsontonként)190 000 Ft
Damon Q lágy erővel működő fogszabályozó készülék eltávolítása a kezelés végén150 000 Ft
Damon Clear lágy erővel működő fogszabályozó (állcsontonként)280 000 Ft
Damon Clear lágy erővel működő fogszabályozó készülék eltávolítása a kezelés végén150 000 Ft
Kivehető fogszabályozó készülék (állcsontonként)130 000 Ft
Kivehető fogszabályozó készülék havi aktiválási díja15 000 Ft
Kivehető fogszabályozó készülék eltávolítása a kezelés végén0 Ft
Láthatatlan, műanyag sínes fogszabályozó készülék díja sínenként500 000 Ft
Láthatatlan, nyelv felőli fogszabályozó készülék havi aktiválási díja42 000 Ft
Láthatatlan, nyelv felőli fogszabályozó készülék eltávolítása a kezelés végén170 000 Ft

Rólunk mondták pácienseink

Pácienseink mesélnek

Mit mondanak pácienseink fogászati kezeléseikről, a fogorvosaikról és asszisztenseikről, valamint a rendelőnkről? Rengeteg tanulságos írásos, és videóbeszámoló segíthet Önnek abban, hogy választását megkönnyítsük.

Bízunk abban, hogy mielőbb Ön is elégedett, mosolygós pácienseink között üdvözölhetjük!

 

Rólunk mondta páciensünk
Páciensünk szavai
Páciensünk szavai

Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.


Implantátumok

akár azonnal!

Azonnali implantációs lehetőség! Azonnali implantáció során a fog eltávolítását követően a műgyökér beültetésére is sor kerül. A fog precíz eltávolításakor a sérülésmentes csont-szöveti környezet megtartása a legfontosabb.

Érdekel

3D számítógépes implantációk. Implantációs során elterjedt gyakorlat, hogy fúrás és a fog behelyezése, a páciens CT felvételeit felhasználva, szabad kézzel történik. Sokszor szükség lehet azonban jobb megoldásokra is.

Érdekel

Az összes foga hiányzik? Az All-on-4 eljárás tökéletes megoldás olyan betegek számára, akik elvesztették összes fogukat és a kivehető protéziseknél kényelmesebb és „rágás-biztosabb” műfogsorra vágynak.

Érdekel