Gyakran Ismételt Kérdések (Gy.I.K.)

Fogászati témákban gyakran ismételt kérdések

Miért kell rendszeresen eltávolíttatni a fogkövet?

Legalább 6 havonta érdemes dentálhigiénikushoz fordulni fogaink tisztítása végett, mivel a fogkő és lepedék alatt láthatatlan területen könnyebben szuvasodnak fogaink, valamint komoly ínygyulladás és fogágybetegség alakulhat ki, mely könnyen fogvesztéshez is vezethet.

 

Mire jó a fogselyem és a fogköztisztító?

A fogak közötti résekben megült ételmaradék és lepedék nehezen távolítható el egyszerű fogmosással, mely könnyen fogszuvasodáshoz vezethet. Ilyen esetekben segítség számunkra a fogköztisztító kefe vagy fogselyem használata, melyekkel nem csak a fogak közötti területeken, de az íny mentén található lerakódástól is könnyedén megszabadulhatunk.

 

Jobb az elektromos fogkefe a hagyományosnál?

Mindkét esetben a kulcsszó a helyes technika és a hatékonyság. A hagyományos és az elektromos fogkefét is lehet megfelelően vagy éppen rosszul használni. Ezen eszközök pontos használatának elsajátításában nyújtanak Önnek segítséget dentálhigiánikusaink.

 

Milyen gyakran ajánlott cserélni a fogkefét?

2-3 havonta mindenképp szükséges a fogkefék cseréje, ezt követően csökken a sörték hatékonysága. A sörték elkopását nem érdemes megvárni, mert könnyen megsérthetik az ínyt, amely gyulladáshoz és vérzéshez vezethet.

 

Miért okozhat gondot, ha kihullik egy vagy több fogam?

Ha nem pótoljuk időben az elvesztett fog hiányát, akkor idővel a hiányzó fog helyén csonthiány léphet fel, melynek következtében a szomszédos fogak elkezdenek befelé dőlni, a szemközti fog pedig megfelelő ellenállás hiányában szintén kimozdul helyéről, minek folytán a nem megfelelő harapás ízületi problémákhoz vezethet.

 

Hogyan tudok fizetni Önöknél?

Rendelőnkben a számla kiegyenlítése készpénzzel, bankkártyás fizetéssel valamint átutalással is lehetséges. 

Magával az egészségpénztári kártyával sajnos nem áll módjukban fizetni, azonban több egészségpénztárral is szerződéses kapcsolatban állunk, ezért a számlát kérheti az egészségpénztár adataira, melyet utólag be kell benyújtani részükre. Ehhez a számla kiállításakor szükséges tudnunk az egészségpénztár nevét, és az ön tagazonosító számát.

Fizetési lehetőségek

Hétvégén is nyitva tartanak?

Hétfőtől csütörtökig 8:00 és 20:00 között, míg pénteki napokon 8:00 és 14:00 között vagyunk nyitva. Hétvégenként és ünnepnapokon zárva tartunk.

 

Van garancia a fogpótlásokra?

Rögzített fogpótlásainkra 5 év, töméseinkre 2 év, míg a kivehető fogpótlásokra, fogsorokra, betéteinkre, valamint porcelán héjakra 3 év garanciát vállalunk.

 

Van garancia az implantátumokra?

Az Dentsply és a Nobel Biocare implantátumokra és azok alkatrészeire a gyártó cégekkel közösen élethosszig tartó, míg az Alpha Bio implantátumokra és azok alkatrészeire 10 év garanciát vállalunk.

 

Van lehetőség Önöknél egészségpénztári kártyával fizetni?

Rendelőnkben a számla kiegyenlítése készpénzzel, bankkártyás fizetéssel, valamint átutalással is lehetséges. Magával az egészségpénztári kártyával sajnos nem áll módjukban fizetni, azonban több egészségpénztárral is szerződéses kapcsolatban állunk, ezért a számlát kérheti az egészségpénztár adataira, melyet utólag be kell benyújtani részükre. Ehhez a számla kiállításakor szükséges tudnunk az egészségpénztár nevét, és az ön tagazonosító számát.

 

Hol találom meg Önöket?

Fogászatunk a Szent Lukács Gyógyfürdő főkapuja és a Komjádi uszoda között helyezkedik el (az egykori Malom-tó étteremmel szemben). Tömegközlekedő látogatóinknak a 4-6-os villamost, valamint a HÉV járatait javasoljuk, a Margit-híd budai hídfői állomásától, illetve a 17-es,19-es vagy 41-es villamost a Szent Lukács Gyógyfürdői állomásától, ahonnan gyalog is könnyen megközelíthető.

 

Van parkolási lehetőség a környéken?

Fogászatunk környékén több parkolási lehetőség is van, azonban a szabad helyeket nem tudjuk garantálni Önöknek, ezért ha fogászatunkat autóval szeretnék megközelíteni, kérjük a megbeszélt időponthoz képest 10-15 perccel korábban érkezzenek!

 

Mennyi idővel előre érdemes egyeztetni konzultációra vagy a további kezelésekre időpontot?

Minél korábban érdemes lefoglalni a szükséges időpontokat, mert gyorsan betelnek helyeink. Pácienseinknek azt javasoljuk, hogy legalább egy héttel, de egyes kezelések esetén akár előbb is érdemes lefoglalni az időpontot vagy időpontokat.

 

Mit vigyek magammal az első konzultációra?

3 hónapnál nem régebbi panoráma röntgen- vagy CT felvétel nagyban segíti fogorvosaink munkáját, azonban az sem jelent problémát, ha nem rendelkezik viszonylag friss röntgenekkel, mert a konzultáció során el tudjuk végezni a szükséges felvételeket.

 

Mit jelent a trepanálás?

A trepanálás a gyökérkezelés során a fogbélkamra megnyitását követő idegek és gyökércsatornák eltávolítását (tisztítását jelenti).

 

Mi az azonnali implantáció?

A páciensek többsége, ha teheti, az azonnali implantációt preferálják, ami pont azt jelenti, amit a szó is jelent, azaz azonnal kész implantációt. Az igen gyors beavatkozást az esetek többségében meggátolhatják más fogászati problémák, például gyulladás, az alacsony csontmennyiség, vagy a rossz csontminőség. Ha azonban ilyen problémák nem merülnek fel, akkor azonnali implantációra is lehetőség nyílhat. Ismerje meg jobban az eljárást!


Időpont foglalás fogászatunkban

Egy klikkre van

a szép mosolytól!

 

Munkatársaink örömmel várják megkeresését! Foglaló felületünkön elég ha megadja az Önnek leginkább alkalmas időpontot, vagy időpontokat és telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Online időpontfoglalás

 

Lehetősége van közvetlenül telefonon is időpontot foglalnia nálunk a (+36) 30 7800 454 telefonszámot tárcsázva, vagy email üzenetben a info@lukacsspadental.hu címre küldött üzenettel.

Látogatási szabályokról itt olvashat bővebben.